طراحی صنعتی

طراحی و نوآوری

طراحی صنعتی

طراحی و نوآوری

حذف کامل برنامه هایی که پاک نمیشوند


حذف کامل برنامه هایی که پاک نمیشوند




گاهی هنگام حذف برنامه هایی از کامپیوتر، تعدادی از برنامه ها بطور کامل پاک (uninstall ) نمیشوند. بسیاری از کاربران سعی میکنند با حذف پوشه یا شاخه آن برنامه مقدمات پاک شدن آن را انجام دهند اما نام چنین برنامه هایی همچنان در فهرست Add Or Remove Programs باقی خواهند ماند برای آنکه فهرست این برنامه ها از بین برده شو ند باید از رجیستری استفاده کرد :
از طریق Start در run تایپ کنید regedit و ok را بزنید سپس مراحل زیر را انجام دهید.
۱- وارد مسیر زیر شوید:

HKEY_LOCAL_MACHINE >Software > Microsoft >Windows >Current Version >uninstall

۲ـ روی تیک uninstall کلیک کنید و سپس برنامه هایی را که مورد نظر است را حذف کنید. 


ترفند تماس با شماره دایورت شده


ترفند تماس با شماره دایورت شده 




همانطور که می‏دانید در گوشی‏های تلفن همراه قابلیتی به نام Divert یا انتقال مکالمه وجود دارد. بدین صورت که هنگامی که خط خود را بر روی شماره‏ای دایورت می‏کنید، از این پس هر تماسی با شما گرفته شود به طور اتوماتیک به شماره مورد نظر تعیین شده منتقل می‏گردد. 
در نتیجه هیچ کس نمیتواند به طور مستقیم با خط شما تماس بگیرد و گوشی شما هیچ‏گاه زنگ نخواهد خورد. بسیاری افراد از این کار جهت این‏که به هیچ تلفنی پاسخ ندهند استفاده می‏کنند. اما از آنجا که دست بالای دست بسیار است قصد داریم ترفندی جالب را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آن می‏توانید به طور مستقیم با خطی که دایورت شده است تماس بگیرید! قطعاً فردی که خط خود را دایورت کرده است شگفت‏زده می‏شود که چطور شما توانسته‏اید با او تماس بگیرید، بدون اینکه تماس‏تان دایورت شود!

این ترفند بر روی کلیه گوشی‏هایی که قابلیت دایورت را دارا هستند قابل انجام است. نحوه کار بسیار ساده است.
شما بایستی شماره خودتان را بر روی شماره‏ای که قصد دارید با آن تماس بگیرید دایورت کنید، سپس از خط خودتان با خط خودتان تماس بگیرید!
به همین سادگی و همین پیچیدگی که گفته شد!
 
جهت فهم بیشتر مثالی می‏زنیم:
فرض کنید شماره شما ۰۹۱۲۰۰۰۰۰۰۰ است. شماره فردی هم که قصد دارید با او تماس بگیرید (که خطش را دایورت کرده است) ۰۹۳۵۰۰۰۰۰۰۰ است.
در گوشی به بخش مربوط به تنظیمات Divert (در بعضی گوشی‏ها Call Forwarding) بروید.
خط خود را بر روی شماره ۰۹۳۵۰۰۰۰۰۰۰ که شماره فرد مورد نظر است دایورت کنید.
اکنون توسط همین گوشی و همین خط خودتان که اکنون دایورتش کرده‏اید با شماره ۰۹۱۲۰۰۰۰۰۰۰ که شماره خودتان است تماس بگیرید.
با این کار خط طرف مقابل زنگ می‏خورد و شما بوق آزاد می‏شنوید که به منزله برقرای تماس مستقیم با فرد مورد نظر است؛ به این ترتیب از دایورتی که صورت گرفته عبور کرده اید.
این ترفند بر روی کلیه خطوط تلفن همراه اعم از همراه اول، ایرانسل و تالیا تست شده و قابل انجام است.
در پایان دقت کنید پس از برقراری تماس، خط خود را از حالت دایورت خارج کنید.


چگونه یک سیستم سوخت رسانی انژکتوری کار میکند :


چگونه یک سیستم سوخت رسانی انژکتوری کار میکند :




سیستم سوخت رسانی که در ماشینهای مدرن استفاده میشود خیلی سالها پیش تغییر کرده است .
در سال 1990 سوبارو جاستی ( Subaru Jasty ) تنها اتومبیل کاربراتوری بود که در آمریکا فروخته شد . در مدل سال بعد جاستی سیستم سوخت رسانی انژکتوری داشت . اما سیستم سوخت رسانی انژکتوری حدودا از سال 1950 وجود داشته و سیستم سوخت رسانی انژکتوری الکترونیکی در ماشینهای اروپایی از سال 1980 شروع شده است .
امروزه تمامی اتومبیلهای فروخته شده در آمریکا مجهز به سیستم سوخت رسانی انژکتوری هستند .
در این مقاله ما یاد خواهیم گرفت که چگونه سوخت به داخل سیلندرهای موتور میرود و دوره هایی مثل " multi point fuel injection" و " Throttle body fuel injection system " به چه معنی هستند . همچنین یاد خواهیم گرفت که چگونه عمل chip ها میتونه نیروی بیشتری به موتورشما بده .

ساقط شدن کاربراتور :

در اکثر موتورهای احتراق درونی ، کاربراتور دستگاهی بوده است که سوخت موتور را تامین میکند . دربسیاری از ماشینهای دیگه مثل Lawnmowers و Chainsaws هنوز هم کاربراتور وجود دارد . اما چون اتومبیل پیشرفته کرده ، کاربراتور بیشتر از پیش برای مدیریت نیازهای موتور پیچیده شده است .
برای مثال برای اداره کردن تعدادی ازعملکردها کاربراتور 5 مدار مختلف داشت :

مدار اصلی ( main circuit ) که سوخت کافی را برای حرکت کم مصرف تهیه میکند .
مدار Idle : که سوخت کافی برای درجا کار کردن موتور تهیه میکند
پمپ شتابدهنده ( Accelerator pupm ( : که زمانیکه پدال گاز برای نخستین بار فشار داده میشود یک انفجار اضافی سوخت ایجاد میکند که باعث کم شدن مکث قبل از سرعت گرفتن موتور میشود .
مدار power enrichment circuit : برای زمانی که ماشین در سربالایی میرود یا چیزی را بکسل میکند ، سوخت بیشتری ایجاد میکند .
ساسات ( choke ) : برای زمانی که موتور سرد است سوخت بیشتری ایجاد میکند تا موتورر بکار بیافتد .

به منظور مدیریت درخواست ارسال دقیق سوخت catalytic enverters ( ف_*ل_ن*__ر شیمیایی که به لوله اگزوز وصل است و دود ماشین را برای کاهش آلودگی هوا پالایش میکند ) معرفی شد .
کنترل خیلی دقیق نسبت هوا به سوخت برای ثمر بخشی ف_*ل_ن*__ر هوا واجب شد .
سنسورهای اکسیژن هشدار میدهند که مقدار اکسیژن در حال تمام شدن است و واحد کنترل موتور از این اطلاعات استفاده میکند تا نسبت هوا به سوخت را در زمان واقعی تنظیم کند که این عمل closed loop conrtrol نامیده میشود .
امکان اینکه این کنترل با کاربراتورها انجام شود وجود نداشت .
برای یک دوره کوتاه ، کاربراتورهای کنترل الکترونیکی قبل ازاینکه سیستم سوخت رسانی انژکتوری این وظیفه را به عهده بگیرد وجود داشت .
اما این کاربراتورهای الکترونیکی خیلی پیچیده تر از مدلهای مکانیکی بودند .
ابتدائا کاربراتورها با throttle body fuel injection system (که همچنین به نامهای single point یا سیستم های انژکتوری مرکزی شناخته میشدند ) جانشین گردیدند که بصورت یک کنترل شونده برقی یکپارچه جریان سوخت تزریقی را به داخل throttle body تنظیم میکند .
....

تدریجا موتورهای جدید طراحی شدند و throttle body fuel injcetcion system به multi point fuel injection ( که همچنین به نام port , multi-point , یا sequential شناخته میشود ) تبدیل شد . این سیستمها یک سوخت رسانی انژکتوری برای هر سیلندر دارند . معمولاجایگیری آنها طوری است که به صورت مستقیم به دهانه سوپاپ پاشیده میشوند . این سیستمها میزان سوخت را به طور دقیقتری میسنجند و عکس العمل سریعتری اعمال میکنند .

زمانی که شما به گاز فشار وارد میکنید :

پدال گاز در ماشین شما به throttle volve ( دریچه کنترل هوا ) وصل میشود . این دریچه تنظیم میکند که چه مقدار هوا به داخل موتور وارد بشود ، در نتیجه و در واقع پدال گاز ، پدال هواست .
زمانی که شما روی پدال گاز فشار وارد میکنید ، throttle volve برای ممانعت از ورود هوای زیادتر ، بیشتر باز میشود . واحد کنترل موتور ( ECU ) ( کامپیوتری که همه اجزاء الکترونیکی موتور شما را کنترل میکند ) مراقب است که دریچه کنترل هوا آزاد باشه و میزان سوخت را قبل از اینکه هوای بیشتری به داخل موتور برود افزایش دهد .
افزایش میزان سوخت در لحظه بازشدن دریچه کنترل هوا با اهمیت است ، چرا که ممکن است یک مکث ایچاد بشود طوری که مقداری هوا روی سیلندرها اثر کند بدون اینکه سوخت کافی در اونها باشه .
سنسورها توده هوای وارد شده به موتور همچنین میزان اکسیژن در اگزوز را تنظیم میکنند .
ECU از این اطلاعات برای تعدیل و تنظیم کردن سوخت رسانی استفاده میکند به طوریکه نسبت هوا به سوخت صحیح باشد .

انژکتور:
تزریق کننده سوخت چیزی نیست جز یک دریچه کنترل شونده الکترونیکی که با تحت فشار قرارگرفتن سوخت بوسیله یک پمپ سوخت در ماشین شما آماده میشود و امکان بازشدن و بسته شدن در مرتبه های زیاد در هر ثانیه رو دارد .

زمانی که به انژکتور ( تزریق کننده ) انرژی داده میشود یک electromagnet ( آهنربای برقی ) به سمت یک پیسوتی که دریچه رو باز میکنه حرکت میکند ، در نتیجه سوخت فشار داده شده به خارج از یک لوله پاشیده میشود .
لوله برای پخش کردن سوخت تا بهترین حد ممکن طراحی شده بطوریکه سوخت میتونه به راحتی شعله ور بشه .

مقدار سوخت تهیه شده بوسیله میزان لحظه ای که انژکتور سوخت باز میمونه تعیین میشه که این pulse width نامیده شده و بوسیله ECU کنترل میشود .

انژکتورها روی یک شیر چند راهه داخلی سوار میشوند بطوریکه آنها سوخت را مستقیما به دریچه های داخلی میپاشند . یک لوله که fuel rail نامیده میشود ، فشار سوخت به تمام انژکتورها را فراهم میکند .

برای اینکه میزان صحیح سوخت فراهم بشود ، واحد کنترل موتور به مجموعه کاملی از تعداد زیادی سنسور تجهیز میشود ....

سنسورهای موتور :
برای اینکه مقدار مناسب سوخت برای هر oprating condition فراهم بشه ، واحد کنترل موتور ( ECU ) باید دسته بزرگ سنسورهای درونی رو تنظیم کنه .

تعدادی از این سنسورها به شرح زیر هستند :

mass airflow sensor : ای سی یو ( ECU ) بر توه هوای وارد شده بر موتور اثر میکند.

Oxygen sensor(s) : میزان اکسیژن در اگزوز را کنترل و تظیم میکند بطوری که ECU میتواند تعیین بکند که چه مقدار مخلوط سوخت پر نیرو یا کم نیرو بوده و در نتیجه آن را نتظیم میکند .

Throttle position sensor : مکان و موقعیت دریچه هوا را تنظیم میکند ( مقدار هوایی که به داخل موتور میرسد را محاسبه میکند )
بنابراین ECU میتواند سریعا برای تغییرات عکس العمل نشان داده و به مقدار مورد نیاز میزان سوخت را افزایش یا کاهش دهد .

coolant temperature sensor : به ECU این امکان را میدهد که لحظه ای که موتور به دمای موثرش رسیده را تعیین کند .

voltage sensor : سیستم ولتاژ ماشین را تنظیم میکند بطوریکه ECU میتواند سرعت در جا کارکردن موتور را زمانی که ولتاژ افت کرده ، زیاد کند .

Manifoled absolute pressure sensor : فشار هوا را در دهانه لوله چند منظوره تنظیم میکند .
میزان هوا که در داخل موتور شروع به کم شدن میکند ، نشانه خوبی است از اینکه چه مقدار نیرو تولید میشود ، و بیشتر هوایی که به داخل موتور میرود ، کمتر از میزان فشار لوله چند منظوره است ، بطوریکه این میزان برای اندازه گیری مقدار نیروی تولید شده استفاده میشود .

Engine speed sensor : سرعت موتور را نتظیم میکند ، که یکی از فاکتورهایی است که برای محاسبه دامنه تپ زدن موتور ( pulse width ) استفاده میشود.

دو نوع کنترل اصلی برای سیستمهای multi - port وجود دارند :

1- انژکتورهای سوخت همه میتوانند در یک زمان باز بشوند.
2- هرکدام میتواند تنها قبل ازباز شدن دریچه درونی برای سیلندرهایش ، باز بشود . اسم این عمل sequential multi-port fuel injection است .
فایده ناشی از سوخت رسانی تزریقی این است که اگر راننده باعث ایجاد یکسری تغییرات ناگهانی بشود سیستم میتواند عکس العمل سریعتری نشان بدهد ....


منبع: کتاب طرز کار خودروهای امروزی

طرزکار دزدگیرماشین


دزدگیر ماشین چگونه کار می‌کند؟ 




امروزه اتومبیل ها به عنوان یک هدف عادی برای سارقین تبـــدیل شده اند. اتومبیل ها باارزش هستند، بـــــــه آسانی به فروش می رسند و حتی خود آنها هم وسیله ای برای فرار هستند! امروزه تنها در ایالت متحده هر 20 ثانیه یک ماشین به سرقت می رود، این آمار تکان دهنده باعث شده که برخی شرکت ها، به فکر یافتن سیستم هشدار دهنده سرقت اتومبیل بیفتند. امروزه اتومبیل ها به حسگر های الکترونیکی پیچیده ، آژیرهای هشدار دهنده و سیستم کنترل از راه دور مجهز هستند. با تمام این تجهیزات ، اغلب سارقین راهی برای دزدیدن ماشین می یابند ! 

در این بخش ، با نگاهی به سیستم های پیشرفته دزدگیر اتومبیل می اندازیم. 

مغز سیستم: 
سیستم هشدار دهنده تشکیل شده از تعدادی حسگر که به یک سری آژیر متصل هستند. مثلا" اگر درب یک اتومبیل را بخواهید بدون کلید باز کنید یا بشکنید، آژیر گوش خراشی شما را لو خواهد داد! 

اغلب دزدگیرهای مدرن شامل بخش های زیر هستند: 
- یک سری حسگر : شامل حسگر سوئیچ اتومبیل ، حسگر ضربه و حسگر حرکت اتومبیل 
- یک آژیر که توانائی پخش صداهای مختلف را دارد.
- یک گیرنده رادیوئی که قادر است با سیستم کنترل از راه دور کار کند.
- یک باطری کمکی تا اگر باطری اصلی از کار افتاد، برق سیستم را تامین کند.
- بخش کنترل کامپیوتری که همه چیز را کنترل می کند و آژیرهای متفاوت را پخش می کند.




مغز سیستم دزدگیر در اصل یک کامپیوتر کوچک است که وظیفه قفل سوئیچ و چرخها و فعال کردن سیستم های هشدار دهنده (آژیر) را بر عهده دارد. سیستم کنترل و هشدار دهنده دزدگیر از برق اتومبیل استفاده می کنند ولی اگر کسی باطری اتومبیل را از کار بیندازد، سیستم از یک باطری کمکی که جای پنهان شده ، برای هشدار دادن استفاده می کند. 

حسگر روی درب ها: 
اغلب دزدگیرها شامل سیستم هشداردهندهء درها هستند. اگر کسی بخواهد درهای طرفین یا کاپوت جلو و عقب را باز کند، مغز دزدگیر فعال می شود و آژیر را به صدا در می آورد. درهای اتومبیل های مدرن ، توسط مکانیزمی به یک سری چراغ متصل هستند. بطوری که اگر در اتومبیل باز باشد ، چراغ باز بودن در روشن می شود. در این شیوه، کلیدی بصورت توکار، داخل در تعبیه شده که هرگاه در باز شد، مداری فعال می شود و چراغ هشدار دهنده روشن می شود. حال اگر یک حسگر، به این مدار اضافه شود و به بخش کنترلی دزدگیر وصل شود، با باز شدن در ، باعث به صدار در آمدن آژیر اتومبیل می شود. درضمن این سیستم هشداردهنده، بطور مداوم برق اتومبیل را کنترل می کند، هرگاه تغییری در ولتاژ مدار برق ایجاد شد، باز هم سیستم هشدار دهنده فعال می شود. حسگر درهای اتومبیل، بسیار فعال هستند ولی باید سیستم های کنترلی دیگری برای هشدار دادن شکسته شدن پنجره هاو بکسل شدن آن وجود داشته باشد. در قسمت های بعدی به سیستم های هشدار دهنده پیشرفته تری می پردازیم. 

حسگرهای ضربه : 
امروزه فقط اتومبیل های ارزان قیمت هستند که از حسگرهای روی درب ، به تنهائی بعنوان هشدار دهنده استفاده می کنند. اغلب سیستم های هشدار دهنده به سیستم حسگر ضربه هم مجهز هستند. اگر کسی به ماشین شما ضربه بزند یا بخواهد آن را هل دهد، یکسری علائم به مرکز کنترل فرستاده می شود و بسته به شدت ضربه، آژیر مخصوص را به صدا در می آورد. یک پیشنهاد این است که بر سطح ماشین یک سیستم تماس فلزی تصب شود که هر گاه وسیله ای هادی به آن برخورد کرد، مدار طراحی شده متصل شود و آژیر به صدار در آید. ولی مشکل این شیوه آن است که شدت ضربه را نمی توان اندازه گیری کرد و با کوچکترین تماسی آژیر بلندی به صدا در می آید. 

برای حل این مشکل سیستم کارآمدی طراحی شده که دارای سه بخش مختلف است : 
یک اتصالی الکتریکی مرکزی که در سیلندر تعبیه شده.
چندین اتصالی الکتریکی کوچکتر که در زیر سیستم تعبیه شده.
و یک توپ فلزی که آزادانه می تواند در سیلندر حرکت کند.

هرگاه توپ فلزی به هر دو اتصالی کوچک و بزرگ متصل شود، مدار الکتریکی تعبیه شده کامل می شود و جریانی به مغز سیستم ارسال می شود. با برخورد ضربه به اتومبیل، توپ داخل استوانه حرکت می کند و مدار الکتریکی قطع و وصل می شود . مغز سیستم با توجه به شدت قطع و وصل شدن، مدار آژیر ضربه را به صدا در می آورد تا توپ از حرکت بایستد. سیستم های مختلف، روشهای متفاوتی برگزیده اند ولی اساس کار همه آنها یکی است.

حسگر تغییر فشار :
حسگری که برای شکسته شدن پنجره ها بکار می رود. در داخل اطاق تعبیه شده و براساس تغییر فشار هوای داخل اطاق اتومبیل کار می کند. هر گاه شیشه اتومبیل شکسته شود، هوای بیرون به داخل می آید و فشار هوای داخل تغییر می کند. این تغییر فشار باعث می شود که حسگر تغییر فشار یک سیگنال به مغز دزدگیر بفرستد و آژیر خطر به صدا در آید. 
نحوه کار این حسگر برعکس کار بلندگو است. برای فهم بهتر ابتدا نگاهی به ساختار بلندگو بیاندازیم. 

هر بلندگو تشکیل شده از : 
یک سیم پیچ که آزادانه می تواند داخل یک حلقه آهن ربا جلو و عقب برود و یک پرده ضخیم دیافراگم که به سیم پیچ و بست محافظ بسته شده است. 


   


با ورود سیگنال های الکتریکی متناوب به سیم پیچ ، خاصیت مغناطیسی در سیم پیچ بوجود می آید و تبدیل به یک آهن ربا می شود. به خاطر خاصیت دفع قطب های همنام و جذب قطب های غیر همنام در آهن رباها ، با تغییر جهت جریان ، سیم پیچ داخل حلقه آهن ربا دائما جلو و عقب می رود و دیافراگم متصل را می لرزاند . بسته به شدت جریان الکتریکی ، لرزش دیافراگم هم کم و زیاد می شود و صداهای متفاوتی تولید می گردد. 

نحوه عمل حسگر تغییر فشار بر عکس بلندگو به این صورت است که با تغییر فشار هوا ، دیافراگم متصل به سیم پیچ می لرزد و سیم پیچ داخل حلقه آهن ربا جلو و عقب می رود. همانطور که در قوانین الکترومغناطیس فراگرفته اید ، با حرکت سیم پیچ داخل حلقه آهن ربا ، میدان مغناطیسی حول سیم پیچ تغییر می کند و این تغییر میدان باعث ایجاد جریان الکتریکی القایی در سیم پیچ می شود. این تغییر جریان بصورت یک سیگنال به مرکز کنترل فرستاده می شود و آژیر به صدا در می آید. 

حسگر حرکت و کج شدن : 
برخی از دزدان و سارقان اتومبیل های گرانقیمت نمی خواهند به ماشین آسیبی برسانند ، آنها مایلند تا با یک جرثقیل ماشین را یکجا بلند کنند و ببرند! حسگری بر روی برخی اتومبیل ها نصب شده که بهنگام حرکت یا کج شدن اتومبیل صدای آژیرشان در می آید. نحوه کار بسیار ساده است. استوانه ای که حاوی مقداری هادی مایع بنام جیوه است و دو سیم که از داخل آن به مرکز کنترل وصل می باشد. در انتهای سیم B یک توپ فلزی وصل است که توسط جیوه هادی با سیم A یک مدار را تشکیل می دهند. هنگامی که اتومبیل کج می شود یا تکان می خورد، جیوه داخل آن هم کج و راست می شود و جریان مدار، قطع و وصل می گردد و مرگز کنترل پی می بردکه ماشین حرکت می کند و آژیر خطر را به صدا در می آورد. 

نحوه کار :

هنگامی که سارقی می خواهد اتومبیل شما را ( خدای نکرده !) سرقت کند، ممکن است چند حسگر با هم تشخیص دهند و علائمی را به مرکز کنترل ارسال کنند. در این صورت مرکز کنترل به آژیر اطلاع می دهد تا آژیر ترکیبی را به صدار درآورد. همچنین مرکز کنترل های پِیشرفته می توانند بجای آژیر، صدای ضبط شده را پخش کنند. مثلا" اگر کسی به ماشین نزدیک شد، صدائی پخش شود که فرد را مجبور کند از اتومبیل دور شود و حتی توسط فرستنده ای به صاحب ماشین اطلاع دهد که کسی قصد بازکردن درها را دارد. 

گیرنده رادیوئی : 
اغلب سیستم های هشدار دهنده، در بخش کنترلی خود مجهز به سیستم گیرنده رادیوئی هستند که قادر است امواج کنترل از راه دور را دریافت و به آن عمل کند. نحوهء کار سیستم کنترل از راه دور در این کتاب در یک فصل جداگانه توضیح داده شده است. هدف از بکار بردن دستگاه کنترل از راه دور این است که شما فرصت کافی داشته باشید تا سیستم کنترل دزدگیر را بعد از خروج از ماشین فعال کنید یا قبل از ورود به ماشین غیر فعال کنید. 

                         

سیستم های کنترلی پیشرفته قادرند توسط کنترل از راه دور با شماارتباط برقرار کنند و اعلام خطر نمایند. مثلا" اگر درها باز مانده باشند و شما سیستم هشدار دهنده را فعال نکرده باشید، آنها به شما اطلاع خواهندداد و شما حتی می توانید بهنگام روشن شدن اتومبیل، دستور خاموشی موتور را هم صادر کنید. 

از یک دهه قبل تاکنون سیستم های هشدار دهنده تکامل زیادی یافته اند. ما مطمئن هستیم که در 10 سال آینده بکمک سیستم GPS پیشرفته (سیستم ردیابی توسط ماهواره) امنیت اتومبیل به حداکثر برسد و حتی اگر سارقان حرفه ای اتومبیل شما را بدزدند، مدت زمان زیادی مهمان آنها نخواهد بود و پلیس به سرعت آنها را ردیابی و دستگیر خواهد کرد!